Celebrating 20 years of intercultural engagement!

#interkult  #nomadshelsinki

MIKÄ KULTTUURIYHDISTÄMÖ?

Vuonna 2000 perustettu Interkult on valtakunnallisesti toimiva Kulttuuriyhdistämö, jonka tarkoituksena on edistää interkulttuurisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin. Eri taiteen muotoja käyttäen mahdollistamme eritaustaisten ihmisten tasavertaisen kohtaamisen. Toiminnassamme interkulttuurisuus ja monikulttuurisuus ovat tavallisia asioita, normeja nykyajan yhteiskunnassa. Koska yhä useammalla nuorella on maahanmuuttajatausta, on fokuksemme entistä vahvemmin lasten ja nuorten parissa tehtävässä työssä.

 

Tervetuloa mukaan Interkultin ArtActs-toimintaan

ArtActs on nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua taidelähtöistä toimintaa, yhdessä tekemistä sekä uusiin asiohin rennosti tutustumista. Toiminta rakentuu erilaisista taidetyöpajoista, kulttuurivierailuista sekä uusien verkostojen luomisesta. Toimintaa ohjaa eri taiteenlajien ammattilaiset, vähintään viiden eri taiteenlajin voimin. Osallistuminen ei vaadi aiempaa harrastuneisuutta tai taiteen tuntemusta. Toiminnan ideana on yhteinen hauskanpito, kultturipääoman vahvistaminen sekä uusien elämysten kokeminen.

Kolmas Art Acts-kokonaisuus alkaa tammikuussa 2020 ja kestää toukokuuhun asti. Työpajoja järjestetään kahdelle ryhmälle kerran viikossa aina perjantaisin klo 9-11 ja 11:30-13:30. Iltamenoja on noin kerran kuussa, mutta ne sovitaan yhdessä tapauskohtaisesti.

Sydämmellisesti tervetuloa!

Tiedot

Aikataulu:

Perjantaisin 17.1 - 31.5.2020

Klo 9.00 - 11.00 & 11.30 - 13.30 + iltamenot

Paikka:

Eskus,

Suvilahti,

Puhdistamo, Rakennus 6. 2 krs,

Kaasutehtaankatu 1/33, 00540 Helsinki

 

Järjestäjä:

Kulttuuriyhdistämö Interkult

Vastaavat:

Jenni Bergius

jenny.bergius@gmail.com

050 369 1236

Maaretta Riionheimo

mriiohe@gmail.com

050 329 1629

Työpajatoiminta

Kulttuuriyhdistämön perustoimintaa ovat taidetyöpajat, joita viedään kouluihin, päiväkoteihin, leikkipuistoihin, kirjastoihin, vanhusten palvelukeskuksiin sekä taide-, nuoriso- ja asukastaloihin.

 

Interkult Kassandra järjestää sekä maksullisia yhteisöihin tilattavia työpajoja ja pajapäiviä että avustuksin rahoitettuja vastaanottajalle ilmaisia työpajakokonaisuuksia. Työpajoissa käsitellään kohderyhmästä lähtöisin olevia teemoja kunkin ohjaajan kulttuuritaustasta ja taideosaamisesta ammentaen. 80 % Kulttuuriyhdistämön ohjaajista on maahanmuuttajataustaisia ammattitaiteilijoita.

 

Työpajat järjestetään kaikissa tapauksissa yhteistyössä paikallisen toimijan kanssa, jotta ne tavoittaisivat parhaiten kohderyhmänsä sekä ihmiset, joita vastaava kulttuuritoiminta ei muuten tavoittaisi.  

Tule mukaan teatterin ja muun esittävän taiteen maailmaan!

Teatteri-ilmaisuryhmissä tehdään monipuolisesti teatterileikkejä ja -harjotteita, improvisoidaan ja tutustutaan teatterin eri lajeihin. Mukaan voivat tulla niin ensikertalaiset kuin aiemmin harrastaneetkin. Kauden aikana osallistutaan viikoittaisten harjoituksien lisäksi teatterivierailuun sekä valmistetaan kunkin ryhmän omien toiveiden pohjalta esitys. Ryhmien toiminta huipentuu kevätkauden lopuksi Loistava näkymä –minifestivaaliin, jossa ryhmät pääsevät esiintymään toisilleen ja perheilleen. 

Vierestä löydät kevään 2020 ryhmäkohtaiset tiedot. Huomaathan, että kaikkien teatteriryhmien toiminta on jatkoa syksyltä 2019. Mukaan voit silti ilmoittautua: kysy lisää suoraan ryhmän ohjaajalta!

 

Ilmoittautuessasi kerro mihin ryhmä haluaisit, nimesi, ikäsi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Tiedot

Yleiset tiedustelut: interkult17@gmail.com ja 0451212887


Ilmoittautumiset suoraan ryhmien ohjaajille. Työpajoihin osallistuminen on maksutonta.

Hanke toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Paikka:

Asukastalo Myllärin

(Kiviparintie 2 J, Helsinki, Myllypuro)

 

Ryhmä jatkaa toimintansa torstaisin 16.1.2020 alkaen.

Kevätlukukauden

16.1.-18.5.2020

 

Yli 10 -vuotiaat torstaisin klo 17.00-19.00

Ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Milla Hilke; milla.hilke@gmail.com

NOMADS  Festival 2020 ALKUUN

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

#interkult  #nomadshelsinki