Interkult Kassandran uutiskirje 11/2016

Interkult Kassandran uutiskirje 11/2016

INTERKULTFEST OSOITTI PAIKKANSA ESITTÄVÄN TAITEEN EDELLÄKÄVIJÄNÄ

Järjestyksessään kolmas INTERKULTfest järjestettiin yhteistyössä Helsingin kulttuurikeskuksen kanssa 20.–24.9.2016 Stoassa ja Vuotalossa. Tapahtuma käsitteli viiden päivän ajan eri näkökulmin näyttämön moninaisuutta tuoden kotimaisten esitysten rinnalle esitykset Saksasta, Tanskasta ja Venäjältä.

INTERKULTfest on esittävän taiteen konsepti, joka käsittelee ajankohtaisia monikulttuurisuuden teemoja laajan kouluyhteistyön ja kulttuurisen nuorisotyön ohessa tarjoamalla areenan korkeatasoiselle tanssitaiteelle, teatterille, sirkukselle, musiikille ja lastenkulttuurille. Vuoden 2016 festivaali tavoitti esityksillään 500 ja yleisötyöllään 150 ihmistä.

Ensimmäistä kertaa festivaalia mukana tuottamassa ollut Andreas af Enehielm pitää festivaalia monellakin tapaa edelläkävijänä kotimaisella esitystaiteen kentällä:

”Tämä on täysin uniikki tapahtuma. Korkeatasoinen kulttuuritarjonta muualla kuin perinteisissä laitosteattereissa avaa niin katsomoa kuin näyttämöäkin uusille mahdollisille katsojille ja tekijöille. Kunnianhimoinen kuratointi huutaa, että näyttämö kuuluu kaikille! Ohjelmistossa näkyi kerrankin muuta kuin valkoisen, keski-ikäisen miehen eksistentiaalinen kriisi.”

INTERKULTfest järjestetään seuraavan kerran 19.-23.9.2017. Päätapahtumapaikkana jatkaa Stoan kulttuurikeskus Itäkeskuksessa.

KOOSTEVIDEO NETTISIVUT FACEBOOK

YHTEISTYÖSSÄ: Helsingin kulttuurikeskus, Cultura-säätiö, Goethe-Institut, Kulttuuria kaikille -palvelu, Pohjoismainen kulttuuripiste, Monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli, Taiteen edistämiskeskus, Suomalais-tanskalainen kulttuurirahasto.

AVOIN TEOSHAKU VUODEN 2017 INTERKULTFEST -ESITTÄVÄN TAITEEN FESTIVAALIEN OHJELMISTOON ON ALKANUT

Näillä festareilla monikulttuurisuus on tavallinen juttu. Tekijät ovat nuoria, jotka näyttävät, että näyttämö kuuluu kaikille sosiaalisesta, etnisestä tai muusta taustasta huolimatta. INTERKULTfest käsittelee ajankohtaisia monikulttuurisuuden teemoja tuoden näyttömälle tanssitaidetta, teatteria, sirkusta, ja musiikkia. Teoshaulla etsitään valmiita esityksiä, jotka käsittelevät festivaalin tematiikkaa tuoreesta näkökulmasta rohkeasti pelkäämättä ottaa kantaa. Arvostamme nuoria puhuttelevia ilmaisumuotoja ja urbaanisuutta. Festivaalin pääkohderyhmää ovat nuoret ja nuoret aikuiset.

Etsimme ensisijaisesti ammattilaisryhmien esittämiä esityksiä, mutta harkitsemme myös esityksiä, joiden taustalla on ammattiorganisaatio, mutta jonka esiintyjät eivät ole ammattitaiteilijoita. Esityksen tulisi olla kestoltaan alle kaksituntinen ja lavastukseltaan kevyt tiiviin festivaaliaikataulun vuoksi. Taidemuodoltaan esitys voi olla tanssia, teatteria, sirkusta, performanssitaidetta, spoken wordia tai muuta esittäväksi taiteeksi luokiteltavaa.

Lähetä vapaamuotoinen teosehdotus 28.2.2017 mennessä osoitteeseen festival(at)kassandra.fi otsikolla INTERKULTfest 2017 -teoshaku. Valinnasta tiedotetaan henkilökohtaisesti hakijoille 30.4.2017 mennessä.

Pyydämme liittämään teosehdotukseen: • kuvaus esityksestä ja työryhmästä • tekniset vaatimukset • kesto • kohderyhmä • kuva- ja videomateriaalia • kustannuslaskelma