TYÖPAJAMYYNTI

IMPRO MUSIIKKI

IMPRO MUSIIKKI

Opitaan improvisaatio-musiikista, ja luodaan yhdessä mykkä-elokuvan äänimaailma.

PAPERIHELMIPAJA

PAPERIHELMIPAJA

Tehdään kierrätyshenkisiä koruja pyörittämällä paperista helmiä. Paperit ovat etukäteen kerättyjä sanoma- tai aikakausiehtiä, mainoksia, esitteitä. Ugandalaistaustainen ohjaaja kertoo samalla kotimaastaan.

KORAN SOITTO

KORAN SOITTO

Ainutlaatuinen tilaisuus päästä kokeilemaan perintäistä senegalilaista kielisoitinta koraa paikallisen ohjaajan opetuksessa.

CAPOEIRA

CAPOEIRA

Brasilialainen ohjaaja tutustuttaa maansa taistelutanssiin. Opitaan perusaskeleet, ja eri soitinten ja melodioiden rooleja capoeirassa.

KALLIGRAFIA

KALLIGRAFIA

Perinteiseen kiinalaiseen maalaustaiteeseen perehtynyt ohjaaja vie mukaan kalligrafian muotoihin ja virtaan.

RUOANLAITTO

RUOANLAITTO

Kulinaristiset elämykset ja konkreettinen tekeminen yhdistävät ihmisiä ympäri maailmaa, ja ovat interkulttuurisuutta parhaimmillaan. Ohjaajamme tarjoavat kokkausta mm. Etiopiasta, Tansaniasta, Somaliasta ja Japanista.

KUVATAIDE

KUVATAIDE

Tehdään yhdessä taidetta, tutustutaan eri maalaustekniikoihin ja eri värien käyttöön. Maalauskohteet voivat vaihdella kankaista tai kiinteistä pinnoista käyttöesineisiin, kuten skeittilautoihin.

DRAAMA

DRAAMA

Työstetään erilaisin harjoittein ryhmän valitsemaa teemaa. Voidaan luoda kokonaisuus tai keskittyä ryhmäytymiseen ja yhteishengen luomiseen.

KIERRÄTYSTAIDE

KIERRÄTYSTAIDE

Roskat saavat uuden elämän! Afikkalaistaustaisen ohjaajan johdolla tehdään mm. maitopurkeista, muovipusseista ja muista kierrätysmateriaaleista taide- tai käyttöesineitä.

BOLLYWOODTANSSI

BOLLYWOODTANSSI

Perehdytään elokuvista tuttuun Bollywoodtanssiin sekä klassisiin intialaisiin tansseihin. Opetellaan yksinkertainen koreografia, joka esitetään yhdessä.

ELOKUVAN TEKO

ELOKUVAN TEKO

Perehdytään elokuvan teon prosessiin ja tuotetaan itse lyhyet elokuvat omilla kännyköillä.

ITÄMAINEN TANSSI

ITÄMAINEN TANSSI

Yhdysvaltalaistaustainen tanssijatar ohjaa itämaisten tanssien monipuoliseen, kiehtovaan maailmaan.

BALILAISET NAAMIOTANSSIT

BALILAISET NAAMIOTANSSIT

Työpajassa tutustutaan balilaiseen kulttuuriin leikkien, laulujen ja naamioiden avulla. 

GRAFIIKKA

GRAFIIKKA

Katalonialaistaustainen ohjaaja johdattaa oppilaat espanjankielisten maiden taidehistoriaan. Tutustutaan espanjan kielen lisäksi eri maalaus- Ja piirustustekniikoihin ja luodaan omaa grafiikkaa.

STAND UP -KOMIIKKA

STAND UP -KOMIIKKA

Mitkä ovat stand upin perusteet ja komedian tyylikeinot? Saako kaikelle nauraa? Kokeillaan oman tekstin luomista ja kenties esittämistä.

NAAMIOPAJA

NAAMIOPAJA

Virittäydytään meksikolaiseen tunnelmaan ja tehään paikallisen ohjaajan kanssa naamiot.

AFROTANSSI

AFROTANSSI

Hiki lentää ja endorfiineja irtoaa! Monipuolinen afrotanssi kirvoittaa hymyn osallistujilta ja herättää miettimään tanssin monipuolisuutta. Afrotanssissa itsessään on paljon variaatiota. Senegalilaiseen Sabar-tanssiin erikoistunut ohjaaja löytyy riveistä.

RUMMUTUS

RUMMUTUS

Annetaan djembérumpujen rytmin viedä! Jokaisella osallistujalla on oma rumpu, jota soitetaan yhdessä ringissä.

TAIDE ON HAUSKAA! Työpajamme mediataiteesta draamaan esittelevät taiteen tekemisen ohessa Suomesta löytyvää kulttuurista moninaisuutta, interkulttuurisuutta. Työpajoja ohjaavat taiteen ammattilaiset, joiden kulttuurinen tausta on muualla. Ohjaajat puhuvat pääosin suomea, mutta osa työpajoista on mahdollista toteuttaa myös muilla kielillä.

Valtaosa näillä sivuilla esitellyistä esimerkeistä on sovellettavissa kaikenikäisille ja eri kouluasteille. Työpajat järjestetään tilaajan omissa tiloissa osana esimerkiksi koulupäivää ja myös opetushenkilökunta osallistuu työpajaan. Työpajoja voi tilata myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

TYÖPAJAN KESTO: yksittäisistä työpajoista (45 min, oppitunti) aina koko päivän kestäviin koko koulun osallistaviin tai esimerkiksi viikottain toistuviin pajakokonaisuuksiin
RYHMÄKOKO: riippuen työpajasta (draama-, tanssi- ja kädentaitopajat suurillekin ryhmille, musiikki- ja mediapajat riippuen käytettävistä instrumenteista ja välineistä)
IKÄ: valtaosa sovellettuna kaikenikäisille
HINTA: alkaen 140 € per työpaja á 45 min (matkakustannukset pääkaupungin ulkopuolelle lisätään). Huomioithan, että paketoituna yksittäisen pajan kustannukset muodostuvat esitettyä edullisemmaksi.

KYSY LISÄÄ JA PYYDÄ TARJOUS

Sähköpostitse hello(at)interkult.fi tai puhelimitse 045 1212 887
Tällä sivulla esitetyt työpajaesimerkit ovat vain osa valikoimaamme! Kysy lisää muista vaihtoehdoista.

MUISTATHAN

Järjestämme työpajoja myös aikuisille osallistujille. Opetushenkilökunnalle järjestämme täydennyskoulutusta liittyen toiminnallisten menetelmien käyttöön erityisesti kielenopetuksessa. Meiltä voi tilata monikulttuurisuutta ja haluttua alateemaa käsittelevän luennon tai koulutuspäivän. Järjestämme myös ohjelmaa henkilökunnan virkistyspäivään tai taiteeseen nojaavaa team building -koulutusta.