Kulturplattform Interkult nyhetsbrev 1/2017

Kulturplattform Interkult nyhetsbrev 1/2017

HEJSAN HOPPSAN,

och glad fortsättning på det nya året! Vi har inlett året med att flytta vårt kontor till Töölö, Messeniusgatan 6 A. I övrigt är våra kontaktuppgifter de samma som tidigare. Varmt välkommen på besök!

I januari började vi med ett spännande nytt samarbetsprojekt. Siikajoki–Helsinki–Al’Arroubär en är en scen, en plattform och ett arkiv som berättar om, och dramatiserar samarbetet mellan teaterarbetare och konstpedagoger från Finland och Palestina. Just nu pågår en vlog där arbetsgruppen beskriver hur vardagen ser ut i dessa tre olika verkligheter, genom att utföra olika uppdrag som de får av elever från parallella skolklasser i Siikajoki, Helsingfors och Al’Arroub. Samarbete kommer att resultera i en gemensam föreställning med premiär i samband med INTERKULTFest 2017

I februari är vi i år igen med i Reaktori – som pågår i Mässcentret under vintersportlovet (22.-24.2.2017). På Reaktori kommer vi i år att ha med oss gruppmålningen av Sampo Marjomaa, och Fabu Pires kommer att hålla graffititusch –konstverkstad för deltagarna. Under evenemanget bjuds det på en massa häftiga och spännande program för barn och unga!

För mera aktuell information, vänligen läs mera här!