INTERKULTS NYHETSBREV 5/2017

INTERKULTS NYHETSBREV 5/2017

Bäste mottagare av vårt nyhetsbrev,

Vi har haft en otroligt händelserik vår här på Interkult! Här följer en kort genomgång av vårens verksamhet, och samtidigt riktar vi även våra blickar mot hösten! Theres no kult like INTERKULT!

 

Interkult ordnade tillsammans med Annegården och HAM under april och maj månad en omfattande kulturkurs för barn och ungdomar. Tillsammans med konstnären Macoumba Ndiaye fick deltagarna skapa en egen staty med återanvändbara material på Annegården. Som avslutning på kursen ordnades även vernissage, med både servering och uppträdanden. “Taikapuu” -verket står ännu på Annegårdens gård ett par dagar till.

 

I maj var vi också med och ordnade #StopHatredNow – en interkulturell och antirasistisk plattform för en ny diskurs kring mångfald. Under tre dagar bjöds det på seminarier, diskussioner, verkstäder, föreställningar, musik och annat spännande på Lavaklubi i Helsingfors. Från Interkult hade vi med Natalia ja Sergio Castrillónis Duo Cassage, med föreställningen OUT OF THE BOX. #StopHatredNow 2017 drog mycket publik och stämningen var hög!

 

Maj månaden var höjdpunkten för våra kurser i föreställande konst! På minifestivalen ”Loistava näkymä”, som ordnades i Teatermuseet, fick grupperna från alla kurser framföra för varandra, familj, och vänner, en föreställning som de själva jobbat fram under året. Stort tack till våra ledare, teatermuseet och till alla våra fantastiska deltagare!

 

Under våren deltog vi i Kallio Kukkii och Maailma Kylässä evenemangen, där vi var med och ordnade konst-verkstäder för barn. Vår punkt var klart en stor favorit, och under dagarnas lopp fick vår verkstads-ledare Rosmaria Bolom pyssla tillsammans med hundratals barn.

 

Under juni månad ordade Interkult tillsammans med Caisa två stycken sommarkurser för barn i åldern 7-12. På musikkursen fick deltagarna lära sig spela Djembe trummor och Kora tillsammans med musikerna Cheick Cissokho och Momar Diop. Solen sken och det var varmt ute, så vi tog instrumenten med oss och lät musiken ljuda ute i Kaisaniemi parken. På konstkursen skapades det konstverk i olika material och med olika tekniker, tillsammans med Brasilianska konstnären Fabu Pires. Kurserna ordnades gratis för deltagarna.

 

Vi har även nyligen publicerat det nya namnet, utseendet och programmet för höstens festival. NOMADS är en interkulturell festival för föreställande konst, som firar kulturell mångfald genom att presentera några av de mest aktuella föreställningar från sitt område!  NOMADS festivalen ordnas 19.-23.9.2017 i STOA. Festivalens officiella affisch och program finns tillgänglig HÄR.

   

Det börjar bli så varmt och vackert ute den här tiden på året, så vi tänker hålla kontoret stängt under juli månad. I augusti är vi tillbaka igen med fullt kör, och då kommer det att bli mera konstverkstäder, seminarier, festival, skolturne och mycket annat roligt och spännande! Tills dess önskar vi er en riktigt skön sommar och semester! Tack och hej!

Läs mera