Interkults nyhetsbrev 4/2017

Interkults nyhetsbrev 4/2017

Våren är äntligen här, och så är också Interkults nya nyhetsbrev! Under de kommande månaderna är vi med och ordnar flera olika händelser och evenemang runt omkring i huvudstadsregionen. På sommaren blir det konstläger för barn i samarbete med Caisa.  Och så håller vi också på att göra klart programmet för höstens festival. Det kommer att bli kanon!

Interkult ordnade i april, i samarbete med Malmhuset, konstmorgnar för tolv grupper förskoleelever. Deltagarna fick bland annat göra egna mexikanska masker, pröva på olika danser och lekar från Bali och lära sig om trummande, rytmer och sång från Senegal.

Under april och maj månad är Interkult med och ordnar tillsammans med Annegården och HAM en omfattande kulturkurs för barn och ungdomar. Under kursen bekantar sig deltagarna med offentliga konstverk och skapar även en egen staty av återanvändbara material tillsammans med konstnären Macoumba Ndiaye.

Våra drama-grupper tränar aktivt varje vecka inför den kommande mini-festivalen Loistava näkymä, som ordnas i mitten av maj. Där kommer de olika grupperna att framför för varandra, vänner och familj något av vad de jobbat fram under året.

Vi har också glädjen att ha med oss en ny praktikant här på föreningen! Linda Valtonen, studerande från HUMAK, kommer att vara med och hjälpa till på de olika evenemangen vi ordnar under våren.

#StopHatredNow, Lavaklubi 9.-11.5.2017
Kallio kukkii -piknik, Dallapeparken 20.-21.5.2017
Maailma kylässä, Kajsaniemiparken 27.-28.5.2017

Läs mera.