NOMADS festival 2017

NOMADSFEST2

NOMADS on 19-23.9.2017 Stoassa järjestettävä interkulttuurinen esittävän taiteen festivaali, joka juhlii kulttuurista moninaisuutta tuoden näyttämölle rohkeita ja kantaaottavia esityksiä. NOMADS festareilla eri taiteenlajit ja erilaiset kulttuurit kohtaavat toisensa kokeellisesti ja rajoja ylittävästi. Tällä tapahtuma-alustalla osoitamme, että näyttämö kuuluu kaikille taiteellisesta, sosiaalisesta, etnisestä tai muusta taustasta huolimatta.  Liput saatavilla: lippupiste!

Kaikki esitykset kulttuurikeskus Stoassa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki

               OHJELMA 19.-23.9.2017

SHRA_ERAMAA_virallinen
More

SHRA – ERÄMAA
19.9.2017 klo 19:00

Suomalais-palestiinalaisen S-H-A-kollektiivin esitys Shra – Erämaa, käsittelee kokemuksia kulttuurien ja yhteisöjen erilaisuudesta ja ihmisten samanlaisuudesta. Esitys puhuu sorrosta, pelosta, kaipuusta, ennakkoluuloista, yhteentörmäyksistä, vihasta, luottamuksesta ja sen puutteesta, turvasta – arkisista asioista. Teos rakentuu kolmen luonteeltaan hyvin erilaisen, mutta meitä yhdistävän, paikkakunnan varaan.

Siikajoenkylä – Helena Korpelan synnyinpaikka – on läpikotaisen tasainen, jopa tylsyyteen saakka rauhallinen ja silti luonnoltaan paratiisimainen noin 1200:n pohjoispohjalaisen koti.
Helsinki – Ville Sandqvistin synnyin- ja kotikunta – on pääkaupunkina urbaanein, hektisin ja ”virikkeellisin” elinympäristö, joka Suomen mittakaavassa on mahdollista löytää.


Pakolaiskylä Al’Arroub – Hazem Al Sharifin ja noin 10 000:n muun pakolaisen ”koti”kylä – toimii peilinä molemmille näille suomalaisille todellisuuksille. Al’Arroub on tiivis, ruuhkaisa, äänekäs, Israelin miehittämä ja sen arki sotilaiden ja kyynelkaasuhyökkäysten tahdittamaa.

 

Ohjaaja: Ville Sandqvist
Esiintyjät: Helena Korpela, Hazem Al Sharif
Valosuunnittelija: Vilma Vantola
Äänisuunnittelija: Markus Tapio
Tuottaja: Ville Repo

Kesto: 90min

Paikka: Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Liput: www.lippu.fi

 

SAVIRUUKKU_VIRALLINEN
More

SAVIRUUKKU 
20.9.2017 klo 19:00

Saviruukku käsittelee nykytanssin ja perinteisen afrikkalaisen tanssin kautta ajankohtaista inhimillisyyden tematiikkaa: kuinka löydän paikkani Suomessa ja säilytän omat juureni?

Saviruukku on burkinafasolaisen koreografi Sibiry Konatén teos, joka pohtii miten eri kulttuurit kohtaavat ja ymmärtävät toisiaan. Suomeen tullessa hiljaisuus ihmetyttää, mutta kuitenkin siinä hiljaisuudessa voi oppia tuntemaan itsensä ja toisen ihmisen. Alussa voi olla pelkoa ja tuntematon aiheuttaa epävarmuutta mutta samalla on mahdollisuuksia. Vieraassa ympäristössä uudelleen syntyminen vaatii rohkeutta ja avoimuutta. Dialogia vaikka yhteistä kieltä ei ole. Jos kontakti ihmisiin häviää ja inhimillisyys katoaa, mitä jää? Kiireen ja kilpailun keskellä voi syntyä vain konfliktia, taistelua ja oman paikkansa tavoittelemista.


Koreografia: Sibiry Konaté
Tanssijat: Sibiry Konaté & Mbacke Niang
Videosuunnittelu: Jussi Rastas & Sami Lamberg
Videon äänisuunnittelu: Jarkko Kela
Ohjauksen assistentti: Annamari Karjalainen
Valosuunnittelu: Anttoni Halonen
Muusikot: Soungalo Mercaux Sanou & Issiaka Dembele

Kesto: n.45min ilman väliaikaa.

Paikka: Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Liput: www.lippu.fi

WAITING_VIRALLINEN
More

WAITING…, Bakr Hassen
21.9.2017 klo 19:00

Viisi ihmistä – Jokaisella oma ongelma – He kaikki odottavat… Odottavat… Odottavat pelastajaa…

Waiting… on Nomads -festivaaleilla nähtävä Bakr Hassenin teatteri-performanssi-esitys, jossa hän käy läpi ihmisyyden ja existentialismin vaikeimpia kysymyksiä ja aiheita, inspiraationa Samuel Becket.

Ohjaus ja konsepti: Bakr Hassen
Kesto: 51min
Ikäsuositus: 17

Paikka: Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Liput: www.lippu.fi

FACEBOOK_REAL
More

KILLING THE BEAT
22.9.2017 klo. 19:00 

KILLING THE BEAT on Nomads 2017 -festivaaleilla nähtävä improvisaatio-esitys, joka tutkii ääniä, musiikkia ja liikkumista. Epäselvä kuvaus eikö vaan!? Joten mukaan vaan, osallistu tähän tutkimusmatkaan ja tule osaksi tätä prosessia!

Pituus: 60 min
Ohjaus ja konsepti: Sergio Castrillón
Esiintyjät: Sergio Castrillón, Mirva Mäkinen

Paikka: Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Liput: www.lippu.fi

 

FACBOOK_REAL
More

LOVE AND CONFUSION
23.9.2017 klo 19:00


Love and Confusion on Cris af Enehielmin ohjaama poikkitaiteellinen tanssiteos perustuen Anton Tjehovin näytelmien maailmaan. Teos on seitsemäs versio teosjatkumoa joka ammentaa inspiraationsa Tjehovin näytelmämaailmasta. Tulevan esityksen lähtökohtana on ” hajoaminen”. ”Love and confusion ” on avantgardistinen monikielinen tanssiteos alitajunnalle, musiikille sekä veistoksille. 

Chekhov Machine on monitaiteellinen yhteisö, joka hakee törmäyksiä ja kosketuspintoja eri taiteenmuotojen välillä, samalla yhdistäen eri kielisiä ja ikäisiä ammattitaiteiljoita ja muun ammatin edustajia, rikkoen käsitteitä siitä kuka saa esiintyä; kielitaidosta, ulkonäöstä, iästä ja koulutuksesta riippumatta.

 


Esiintyjät:
Jonna Eiskonen
Pihla Auvinen
Kajsa Ek
Delfina Huczkowski
Saija Jäntti
Tuuli Mattila
Sara Soulie
Sanna Karlsson- Sutsina
Nina Viitamäki
Omar Albajere
Antti Seppänen
Carl Lindgren
Marlon Moilanen
Antton Nissinen
Ken Mai

Muusikot:
Sergo Castrillon
Natalia Castrillon
Saana Pohjonen

Mahdolliset yllätysvierailijat
Ohjaus, konsepti ja visualisointi: Cris af Enehielm
Video: Paola Figueroa
Äänisuunnittelu: Roy Boswell
Kesto noin 90 minuuttia

 

Paikka: Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki
Liput: www.lippu.fi