Kulttuuriyhdistämön uutiskirje 5/2017

Kulttuuriyhdistämön uutiskirje 5/2017

Paras uutiskirjeen vastaanottaja,

   

Meillä on ollut hurjan tapahtumarikas kevät täällä Interkultissa. Tässä uutiskirjeessä kerrataan kevään tapahtumia ja siirretään pikkuhiljaa katseet kohti syksyä. Theres no kult like INTERKULT!

   

Interkult järjesti huhti-toukokuun aikana yhteistyössä Annantalon ja HAM:n kanssa Juhlat kaupungilla –kulttuurikurssin kahdelletoista valmistavalle luokalle. Kurssilla oppilaat rakensivat kierrätysmateriaaleista oman julkisen taideteoksen Annantalon pihalle taiteilija Macoumba Ndiayen johdolla. Mitä kaikkea kaunista kierrätysmateriaaleista voikaan tehdä! Taideteos “Taikapuu” on vielä nähtävissä Annantalon pihalla muutaman päivän.

   

Toukokuussa olimme mukana tuottamassa #StopHatredNow – antirasistista ja interkulttuurista tapahtuma-alustaa, joka järjestettiin Lavaklubilla. Ohjelma sisälsi mm keskustelua rakenteista, toiseudesta, länsimaisesta taidekäsityksestä, kulttuurisesta omimisesta ja paljon muuta. Interkultia edusti Natalia ja Sergio Castrillónin muodostama Duo Cassag, esityksellä OUT OF THE BOX. Tapahtumakokonaisuus saavutti huikean yleisömäärän ja fiilis oli sen mukainen!

   

Interkultin nuorten esittävän taiteen ryhmien kevät huipentui myös toukokuussa järjestettävään Loistava näkymä –minifestivaaliin, jossa nuoret pääsivät esiintymään toisilleen sekä perheilleen ja ystävilleen. Kiitos kaikille ryhmille, ohjaajille, yleisölle sekä Teatterimuseolle, mahtava ilta jälleen!

   

Kevään aikana osallistuimme Kallio Kukkii ja Maailma Kylässä tapahtumiin, joissa järjestimme taidetoimintaa lapsille. Työpajapisteemme oli mitä suurimmassa suosiossa, ja ohjaajamme Rosamaria Bolom sai päivien aikana askarrella yhdessä satojen lasten kanssa.

   

Kesäkuussa Interkult järjesti yhteistyössä kulttuurikeskus Caisan kanssa kaksi yhden viikon kestävää kesälomakurssia 7-12 –vuotiaille. Musiikkileiriä ohjaamassa oli Cheick Cissokho ja Momar Diop. Aurinko paistoi, joten kurssilaiset päätyivät Kaisaniemen puistoon rummuttamaan! Taidekurssin ohjasi brasilialainen taiteilija Fabu Pires, joka tutustutti osallistujia taiteen tekemiseen, erilaisten materiaalien työstämiseen, ja yhdessä he tekivät mm isoja yhteisteoksia. Molemmat kurssit olivat osallistujille ilmaisia.

   

Julkaisimme äskettäin myös syksyn festivaalin uuden nimen, ilmeen ja ohjelman! NOMADS -festivaali järjestetään  19.-23.9.2017 STOA:ssa. NOMADS on interkulttuurinen esittävän taiteen festivaali joka juhlii kulttuurista moninaisuutta tuoden näyttämölle rohkeita ja kantaaottavia esityksiä. NOMADS-festareilla eri taiteenlajit ja erilaiset kulttuurit kohtaavat toisensa kokeellisesti ja rajoja ylittävästi. Tällä tapahtuma-alustalla osoitamme että näyttämö kuuluu kaikille sosiaalisesta, etnisestä tai muusta taustasta huolimatta. Festivaalin virallinen juliste ohjelmineen löytyy TÄSTÄ.

   

Siirrymme pikkuhiljaa kesäloman viettoon ja pidämme toimiston suljettuna heinäkuun ajan. Elokuussa alkaa sitten täysi rumba työpajoineen, festareineen ja kiertueineen. Tulossa on siis kaiken kaikkiaan vilkas syksy!

 
   

Aurinkoista kesää!

Lue lisää täältä